Voorbije activiteiten 2021

Binnenkort update

De afgelopen periode werden er op een korte tijd behoorlijk wat ritten afgewerkt. Een update vind je hier binnenkort.
Kijk in tussentijd in ons fotoalbum.
Klik op de afbeelding om het album te openen
Printscreen-fotoalbum-LOM

Maandag 21 juni tot vrijdag 25 juni - motorreis Oostende

Ondanks een druilerige start, waren er alleen maar gelukkige gezichten bij het vertrek, we mochten eindelijk weer een keertje op reis. 30 motoren en 40 deelnemers waren er klaar voor. Het druilige weer hebben we helaas grotendeels van de reis met ons meegenomen, de vrolijke gezichten zijn gelukkig gebleven. De sfeer was er niet minder om, een echte motard laat zich dan ook niet afschrikken voor wat gemiezer.
Wie denkt dat de kust voor motorrijders niet veel te bieden heeft, heeft het volledig mis. Integendeel, zoals aangekondigd is de kust voor motorrijders bijzonder veelzijdig.
Naast tal van bezienswaardigheden zijn Brugge, het Provinciaal domein 'De Palingbeek' nabij Ieper, Diksmuiden en de Vlaamse Ardennen met zijn heuvelland niet veraf. Het was zorgeloos cruisen langsheen De IJzer, doorheen polders en velden, Vlaanderens mooiste landschap. We deden een brouwerijroute waarbij een bezoekje aan de abdij van Westvleteren en het prachtige 360° view van de Sint Bernardusabdij niet mochten ontbreken. Tegen het principe van een motorrijder in, werd er voor de gelegenheid toch een trappist ‘gedegusteerd’.
Ondanks het soms ietwat miezerig weer, werd het vooropgestelde reisprogramma zonder enige wijziging volledig afgewerkt.
In het vakantiecentrum Vayamundo Oostende werden we in de watten gelegd. Deze accommodatie heeft alles te bieden wat een motorrijder zich maar wensen kan. Hier ontbrak er echt niets. Een heerlijke keuken, ruime appartementen met de nodige comfort en een veilige stalling voor de motoren. Wij geven dit dus een dikke pluim voor motorvriendelijk hotel.
Een speciale dank aan Berto en Lutgard die ons als een goede huisvader en huismoeder doorheen deze reis begeleid hebben. Maar ook een dank aan de voortreffelijke voorrijders, Berto, Johnny, Eric, Hubert en André om ons vlekkeloos de weg te hebben gewezen.
Ach wat kan een leven van een LOM’er toch - zalig eenvoudig - zijn!
Klik op de afbeelding om het album te openen
Lom-Oostende2

Donderdag 10 juni - Junirit Han-sur-Lesse

Door het mooie weer was het niet moeilijk een talrijke opkomst te voorspellen. Een na een kwamen ze aangereden op ons meetingpoint. Tegen het vertrekuur was de parking gevuld met 50 motards. Na een korte briefing was het op enroute. Via kronkelende binnenwegen naar onze eerste stop in Waremme. Daar waren ze nog niet open, maar ieder had proviand bij. Dan vervolgde de rit via hellingen en dalen langs kastelen en erven, naar Han sur Lesse. Daar de motor gestald kwamen de aroma’s van de frituur ons tegemoet. Nadat de innerlijke mens versterkt was met spijs en drank alsook een gezellige babbel, ging de rit verder via wegen met eindeloze vergezichten naar Villers le Bouillet. Daar van een verfrissing genoten op een terras onder een warm zonnetje. Nadien via glooiende wegen en dorpen waar de tijd stil leek te staan, naar bekende regionen Kortessem, de afsluiter van deze mooie rit.
Klik op de afbeelding om het album te openen
LOM-junirit-Han-sur-Lesse-2021

Zaterdag 29 mei - Kempenrit

Deze morgen liep de parking aan de startplaats in Opitter al vlug vol. Wij waren met zo'n 62 motards om aan het ritje te beginnen. Dan maar vlug een kleine briefing, waar we ook enkele nieuwkomers hebben verwelkomd. Na een 6-tal groepen te hebben gevormd, waren we en route. Dank aan Berto, Eric, Ronny, André, Hubert en Wim om voor te rijden. In Mol waren enkele groepen sneller aangekomen dan gedacht, een GPS foutje. Na een plasje en een tasje ging de rit verder naar Kasterlee voor een lunchstop. Daar hadden ze een probleem in de keuken waardoor wij wat langer moesten wachten op het eten. Maar alles is goed gekomen. Dan verder naar de derde stop voor de ijsliefhebbers, daar was het natuurlijk aanschuiven voor dat lekkers. Na het laatste deel van de rit te hebben aangevat richting Neeroeteren,  werd er nog wat nagepraat in "Den Aftrap". Het was weer een top dagje waar we met zijn allen hebben van genoten. Tot een volgende.
Klik op de afbeelding om het album te openen
Lom-kempenrit

Dinsdag 11 mei - Meirit

Het was deze morgen gezellig druk op ons meetingpoint bij Bruno in Munsterbilzen. De motards kwamen één na één binnengedruppeld en tegen het vertrek uur zowaar 42 motards. Dus om alles in goede banen te leiden was het nodig om zoveel mogelijk de groepen te splitsen. We splitste de grote groep in 7 en weg waren we. Via binnenwegen naar onze eerste stop in Alken. Daar was het hoog tijd voor bij te babbelen en een koffie. Ja , het was weer even geleden en we hadden natuurlijk heel wat te vertellen. Daarna vervolgde de rit zijn weg naar het ’t vloot bij het Schulensmeer. Het laatste traject van de rit ging door bossen en kronkelende wegen naar het Demerstrand in Diepenbeek, meteen het eindpunt van onze rit. Daar werd nog lang nagepraat over de rit en al plannen gemaakt voor een volgende.
Jammer voor de thuisblijvers die hun hadden laten afschrikken door de voorspelde regen, we hebben uiteindelijk enkel wat zegen en geen regen gehad.
Klik op de afbeelding om het album te openen
Lom-2021-meiriit

Copyright: OKRA-Limburg ° Developed by Eric Hulsmans